Ski touring

Why Ski Touring in the Narvik Region?

Narvik is the town of 14 000 people situated in the Nordland county in northern Norway, close to the Lofoten Islands. It is also a region that serves as an excellent base for alpine ski touring and off-piste skiing. Here, you are surrounded by fjords, islands, deep valleys, pristine lakes, waterfalls, glaciers and mountin plateuas. But, first and foremost, wild and rugged mountains in seemingly endless terrain. Imagine standing on one of those Arctic peaks admiring the view just before you cruise down on your skis to the fjord side. 

Drømmen om en fjelltopp

Hvem drømmer ikke om å sitte på en fjelltopp en fantastisk vårdag og skue utover et majestetisk landskap? Du har nettopp kost deg på vei opp, hatt flere pauser og latt deg imponere av flokken med rein som du observerte underveis. Foran deg har du hundrevis av meter med fantastisk skikjøring ned mot sjøen langt der nede. Du legger termosen i sekken din, tar av fellene, spenner på deg skiene - og setter utfor.

Den drømmen kan bli din. Velkommen til toppturer i Narvikregionen!

Narvik ligger klemt mellom kyst- og innlandsfjellene, noe som gir en tilgang til et bredt utvalg av forskjellige terreng og mikroklima. Sammenlikner vi oss med kystområdene lenger ut mot vest, som for eksempel med Lofoten, så nyter vi et langt tørrere klima. Det betyr også at det stort sett bestandig er mulig å finne gode skiforhold i området.

Stor tilgang på sertifiserte ski guider

Potensialet til regionen har gjort at vi har en bemerkelsesverdig høy tetthet med internasjonalt sertifiserte fjellguider bosatt i regionen. Per dags dato (2020) har vi seks guider med den høyeste sertifiseringen, noe som er unikt i landssammenheng. Vil du virkelig utforske mulighetene for toppturer på ski, så anbefaler vi på det sterkeste å bruke en sertifisert fjellguide. De besitter også en lokalkunnskap som kan være uvurderlig. 

Heisbasert topptur

Narvikfjellet er et meget gunstig utgangspunkt for heisbasert topptur. Ved hjelp av heisene så spenner du på deg skifellene først ved rundt 1000 meters høyde. På vel en time når du Tredjetoppen. Her venter et utall mulige nedkjøringer, blant annet internasjonal kjente Mørkholla.

Toppturer i verdensklasse

I regionen rundt Narvik finner du hundrevis av flotte fjell å velge mellom. Og de opp mot 1900 meter høye toppene, er betydelig større enn de som finnes i Lofoten og på de mange øyene langs kysten. Det betyr et potensiale for større turer og lengre dager. Man kan godt si at vi har vårt eget toppturrike, fra Narvikfjellet inkludert grensefjellene mot Sverige, og til fjellene lenger ut i Ofotfjorden.

I fint østavær kan man oppsøke de bratte nedkjøringene i Efjord og Tysfjord. Den trange fjordarmen Skjomen har et steppeaktig klima med mye klarvær mens lavtrykkene herjer kysten. Når sønnavinden står på, er det ofte klart og fint nord for Gratangsfjellet. Og ligger skylokket over Narvikfjellet, så er det som oftest godt vær hos våre naboer på Riksgrensen, Bjørkliden eller Abisko.

VM Kandidat

Narvik er Nord-Norges mest profilerte vintersportssted og nå også Norges kandidat til Alpin VM 2027. Skimagasiner har flere ganger kåret Narvik til destinasjonen med den beste heisbaserte skikjøringen i Skandinavia. 

"Narvikregionen byr på absolutt alt. Mange spektakulære fjell, fantastiske fjorder, store isbreer, ett av de mest spektakulære skiannlegg i Norden, nærhet til svenske Riksgrense, afterskimuligheter i byen og mye mer. For skientusiaster ett absolutt myst, for toppturentusiaster ett himmelrike"