© Stine Holt
Skjomen Reinneset

Skjomen is known for its scenic landscape

Toppturer og vandring

Om du ønsker å vandre eller gå toppturer, i Skjomen finner du begge delene. Men granittveggene langs fjorden er ikke spesielt godt egnet for toppturer, derimot er Sør- og Norddalen som ligger helt innerst i Skjomen veldig godt egnet for vandring og toppturer. På høyfjellsplatået vest for Sørdalen ligger Rundtinden (1455 moh) og Storriten  som er flotte sommerskitopper når grusveien opp til platået åpnes etter vinteren. Inne i Norddalen finner du Skjomens høyalpine terreng, blant annet Narvikområdets høyeste fjell, Storsteinsfjellet (1893 moh). Her kan du også benytte turistforeningshyttene Lossihyttene for å bo komfortabelt midt blant toppene. 

For lettere vandringsturer er helt klart Reinneset i Skjomen et must. Les mer om turen her. 

Andre toppturer i Skjomen er:

•    Lappviktinden (1170 moh)
•    Gagnesaksla (1318 moh)
•    Meraftstinden (1166 moh)
•    Middagsfjellet (1178 moh)
•    Durmålstinden (1408 moh)

Terrengsykling

Sykling i Skjomen er like mye en naturopplevelse som en sykkeltur. Det er løypen på Reinnesfjellet i Skjomen vi snakker om, og blant de erfarne stisyklistene er dette som et geidgent lekeland. Svaene inne i Skjomdalen har imponert mange, og dette er helt klart et sted du bør oppsøke om du vil oppleve noe utenom det vanlige. Dette er ikke derimot ikke for nybegynnere og det anbefales kun sykling i perioder uten nedbør. 

Les mer om terrengsykling i Skjomen og Narvikregionen her

Fjellklatring

Skjomen er et eldorado for fjellklatring,og allerede i 1883 reiste de første klatrerne hit. I dag er dette mer en gjemt perle blant klatrere og de som først finner veien hit kommer alltid tilbake. Fjellklatring, sportsklatring, buldring og tinderangling - alt dette er Skjomen som skapt for. 

Les mer om fjellklatring i Skjomen her.

Golf under midnattsola

Skjomen Golfpark holder til i Skjomen, og her kan du spille golf under midnattsola på en 18-hulls golfbane. 

Hundeslede både vinter og sommer

I Skjomen kan du delta på hundesledeturer både vinter- og sommertid. Bergbjørn Fjellservice som holder til i Skjomen tilbyr dette.

 

Gjemte perler og badeplasser

Bergshålla anbefales for bading og hopping fra klipper under varme dager. Den ligger i gangavstand fra Skjomen Golfpark.

Bo og Spise i Skjomen

Skjomen Golf tilbyr både mat og overnatting til svært hyggelige priser. Du trenger ikke golfklær for å komme inn her, og atmosfæren er både avslappet og vennlig. Her har de også verksted om du har vært uheldig på med sykkelen på sykkelturen, og du har mulighet for dusj og do mot betaling.

 
DNT hytta på Lossi er lett tilgjengelig og hensiktsmessig for alpine klatreturer eller vandreturer i området. Statskog har også hytte i området, nærmere bestemt på Fjellbu.