Verdenssvaet i Efjord

Verdenssvaet i Efjord er at av om ikke verdens største sammenhengende steinflate. I tillegg så er omgivelsene rundt, med høye fjell og blått hav, helt fantastisk. Å vandre på Verdenssvaet er virkelig en opplevelse som du ikke finner noen andre sted i Norge. Turen passer perfekt som en familietur og små barn kan fint gå denne turen, du kan til og med ta med barnevognene opp hele veien. På toppen er det også et lite vann som du kan forfriske deg i om du vil.

Steintøff vandring

Dette er en av regionens absolutt mest unike og storslåtte familieturer, som ligger midt i eventyrlige Efjord. Hele turen opp Verdenssvaet går på en enorm granittflate omgitt av magiske topper, blått hav og vakre fjellvann. Svaet er halvannet kilometer langt og inntil 350 meter bredt, polert og slepet av isens vandringer blitt gjort til et av verdens største sammenhengende steinflater. Å vandre på Verdenssvaet blir fort det råeste du gjør i sommer. 

På varme sommerdager krones turen med et forfriskende bad i det lille fjellvannet som ligger på flata over Svaet.

Vær varsom

Selv om feste i granitten er godt, anbefales ikke turen i regnvær, da det kan være vanskelig å skille ut de glatte partiene med mose og algevekster når alt er vått. Generelt må man være svært obs på å ikke gå på områder med algevekst som kan variere fra år til år, og vis forsiktighet på det øverste partiet som er noe bratt.

Praktisk informasjon

Verdenssvaet ligger i Efjord ca 1 times biltur sør for Narvik. Efjord er en fjordarm av Ofotfjorden i Narvik kommune. 

Du kan parkere ved parkeringsplassen i Leirpollmarka i Efjord, i oppstigningen til Skjellevikskaret. 

Ca 2km en vei

Du starter turen fra parkeringsplassen og går først på en sti i skogen før du ganske fort kommer over til svaet.

Berget stiger brattere og brattere jo lengre opp du kommer, for så å flate ut på toppen som er ca 400 moh.

 

Ca fra Juni - September. Viktig at snøen er smeltet og svaet er tørt før man går denne turen.

Lett

Men vær obs på at det kan være glatte partier på svaet. Noen år kan det være oppvekst av alger som gjør svaet ekstra glatt.

Fra 30 min - 1 time hver vei.

385 meter

Verdenssvaet
Verdenssvaet
Verdenssvaet